FAQ

Nog vragen?

Maattabel

Hoe bepaal je de maat?

Om je te helpen bij het maken van een keuze voor de juiste maat, vind je hieronder alle maten met bijbehorende leeftijden. Deze maten gebruiken wij als uitgangspunt voor alle handgemaakte baby en kinderkleding. Omdat het om handgemaakte producten gaat, zijn kleine afwijkingen mogelijk. Twijfel je alsnog over de maat? Of heb je een verzoek omtrent de maatvoering? Neem dan even contact met ons op. Omdat de kleding  op bestelling wordt gemaakt zijn aanpassingen vaak mogelijk.

In de tabel hieronder zie je wat de lengte van onze bovenstukken zijn. Deze wordt gemeten vanaf de schoudernaad tot en met de onderkant.

Maat Lengte schouder tot onder
50 28
56 30
62 32
68 34
74 34
80 36
86 38
92 40
98 42
104 43
110 44
116 45
122 46
128 48
134 52
140 55

 In de tabel hieronder zie je wat de lengte van onze jurkjes is. Deze wordt gemeten vanaf de schoudernaad tot  de onderkant.

Maat Lengte
62 36 cm
68 39 cm
74 41 cm
80 43 cm
86 46 cm
92 50 cm
98 52 cm
104 54 cm
110 57 cm
116 60 cm
122 63 cm
128 66 cm
134 70 cm
146 73 cm

 

Verzendkosten

Wat zijn de verzendkosten?

Voor verzending binnen België gelden deze tarieven:

- 6 € ongeacht het gewicht

- gratis bij een aankoop vanaf 60€

Voor verzending naar Nederland gelden deze tarieven:

- 6 € ongeacht het gewicht

- gratis verzending vanaf € 70,00

Voor verzending buiten België en Nederland berekent Awash de verzendingskost.

Kleding abonnement

Wat als het een cadeau is voor een mommy-to-be?

Is het een cadeau voor een mommy-to-be? Vermeld dit bij je bestelling.  Vervolgens geef je ons na de geboorte een seintje en bezorgen we de box een week later. 

Wat als mijn kindje kleiner/ groter dan gemiddeld is of een maat overslaat?

Geen paniek. Ook daar hebben we een oplossing voor. Voorafgaand aan de nieuwe box sturen we een reminder mailtje zodat je de juiste maten kan doorgeven.

Kan ik bij een jaarabonnement het jaar kiezen?

Dat kan. Je kan kiezen ofwel de leeftijd van 0 tot 1 jaar of ofwel tussen  1 en 2 jaar.  Daarom is het abonnement het  ideale geschenk bij een eerste verjaardag.  Vermeld dan bij opmerkingen : abonnement start 1 jaar.

Wil je een abonnement voor een kindje ouder dan twee dan kan dat ook. Vermeld even de maat bij opmerkingen.

Hoe zit het met de seizoenen?

In de lente en de zomer kan Awash op jouw vraag de kleding lente- en zomerproof maken. Hoe cool is dat!  Longsleeve wordt t-shirt,  de velvet stoffen worden vervangen door lichtere tricot, lang wordt kort, . .. In het reminder mailtje stellen we de dan de vraag of je een lente en/ of zomerversie wil.

Wat als ik per ongeluk een verkeerde maat doorgaf?

Oeps, niet fijn maar missen kan gebeuren. De artikelen moeten per omgaande, maar uiterlijk binnen de veertien (14) werkdagen na ontvangst van de bestelling op het bezorgadres, aan Awash geretourneerd zijn. De artikelen moeten in originele staat van verzending zijn, ongewassen, voorzien van aangehechte labels en in originele verpakking.

Awash accepteert uitsluitend retourzendingen die voldoen aan de hierboven beschreven voorwaarden. Na ontvangst van de retourzending, verstuurt Awash de koper daarvan een bevestiging via e-mail.

Awash maakt dan de kleertjes in de juiste maat. De verzendingskosten zijn voor de koper.

Kan ik zelf de kleertjes kiezen?

In de webshop kan je wel het lookbook zien voor kindjes tot 2 jaar. Awash is flexibel dus vind je een stof niet mooi dan kan deze zonder probleem gewisseld worden voor een andere. Stuur een mailtje en wevinden zeker een oplossing.

Abonnementen voor kindjes ouder dan 2 jaar dan heb je de keuze: ofwel geef je Awash carte blanche ofwel kies je stof uit de beschikbare stoffen. Na de aankoop van abonnement mailt Awash je om de inhoud van het abonnement even met jou te bespreken.

 

Waar zijn de kleertjes van gemaakt?

Bij Awash hechten we veel waarde aan duurzaamheid! Met onze kleding willen we een verantwoord alternatief bieden voor de fast fashion industrie . We kiezen daarom uitsluitend stoffen die zo min mogelijk schade toebrengen aan mens en milieu. Zo kun je zonder zorgen mooie kleertjes kopen die veilig zijn voor jou en je kind(eren). De gebruikte stoffen dragen het GOTS en/of OEKO-TEX keurmerk. GOTS (Global Organic Textile Standard) en OEKO-TEX 100 zijn beide keurmerken die iets zeggen over hoe een stof geproduceerd is. Het OEKO-TEX 100-keurmerk garandeert alleen dat er geen schadelijke stoffen aanwezig zijn in de het eindproduct, de stof. Voor GOTS wordt ook gekeken naar het hele productieproces van begin tot eind. Elke stap moet zowel milieuvriendelijk als sociaal verantwoord zijn. Er is dus wel overlap. OEKO-TEX garandeert een veilige stof, vrij van chemicaliën maar niet per sé biologisch. Het GOTS-keurmerk garandeert naast een veilige stof ook een duurzame, verantwoorde en biologische stof.

Ik wil iemand een abonnement cadeau doen . Kan dat?

Dus jij wilt iemand extreem gelukkig en awesome maken? Natuurlijk, daar staan wij voor! Geef op de checkout pagina aan dat je het abonnement naar een ander adres wilt verzenden. Bij de notities kun je vervolgens een leuk berichtje achterlaten. Wat ben jij lief.

Wanneer kan ik de kleertjes verwachten?

Jouw eerste box  versturen we altijd binnen een week, zodat je snel kan genieten. Vanaf dat moment zullen ze altijd in de eerste week van de maand verstuurd worden en is het dus elke maand feest!

Moet ik thuis zijn om de box te ontvangen?

Nee, de box kan gewoon door de meeste brievenbussen. U heeft de keuze tussen levering aan huis of op een adres naar uw keuze (kantoor, ouders, vrienden). Zodra de bestelling is verzonden, wordt de track & trace link per e-mail naar u verzonden.

 Natuurlijk raden wij wel aan om de eerste week van de maand thuis te blijven zodat je ze na ontvangst direct aan kunt trekken.

Wat moet ik doen als ik afwezig ben op het moment van de levering?

U ontvangt een e-mail/SMS bericht wanneer uw bestelling wordt verzonden met daarbij gevoegd een track & trace link van de levering. Zo kunt u de leveringsinstructies bekijken en doorgeven.

Als er geen gehoor is van uw kant zal de levering worden gewaarborgd en in geval van afwezigheid wordt de volgende dag een nieuwe leveringspoging gedaan.

Ik heb geen kleertjes ontvangen ? Wat nu?

Oops, daar is iets misgegaan… Als ze niet in de tweede week van de maand bezorgd zijn, zou het kunnen dat de bezorging ietwat verlaat is. Indien het echt te lang duurt, laat het even weten via madebyawash@gmail.com, dan krijg je natuurlijk direct nieuwe opgestuurd en kan je kindje  alsnog snel weer gaan stralen

Kan ik de betaling spreiden?

Ja, in twee keer betalen is geen enkel probleem. Vermeld dan even bij opmerkingen dat je graag in twee keer betaalt. Awash regelt dan dat de betalingen in twee keer en op tijd uitgevoerd worden.