EthiopIë

Steun het goede doel: Let Us Change

Steun het goede doel: Let Us Change

Vandaag wil ik jullie graag laten kennismaken met de organisatie LET US CHANGE. Zoals jullie weten is de naam AWASH geïnspireerd op de geboorteplek van mijn oudste zoon Yonatan.

AWASH is een Ethiopisch dorpje dat mijn hart volledig veroverd heeft. Omdat mijn band met dit land en deze bevolking zo hecht is, wil ik me inzetten door het goede doel LET US CHANGE Ethiopië te steunen.

Wie en wat?

LET US CHANGE werd in 2009 opgericht door de Ethiopische Aynalem Wolde Amanuel en Leuvenaar Johan Vandenbossche.

Hoofdactiviteiten

Een van de hoofactiviteiten van deze organisatie is het creëren van een warme thuis en toekomst voor kwetsbare kinderen in Ethiopië. Ze gingen al snel van één tehuis met negen kindjes naar een organisatie met drie tehuizen en negentig kinderen. In deze drie tehuizen biedt Let Us Change een plek waar straatkinderen de kansen krijgen die ze nooit hebben gehad:

  •  een veilige thuis om te wonen

  • gezond eten om te groeien

  • een geweldige school om te spelen en te leren

  •  een liefdevolle familie om mee op te groeien

Nevenactiviteiten;

Daarnaast zet LET US CHANGE zich ook in voor gevangeniskinderen, bedelaars en kwetsbare gezinnen in deze regio. Er worden jobs voor kansarmen gecreëerd in de tehuizen. Zo hebben ze hun eigen bakkerij en weverij waar kansarmen kunnen werken. Omdat een dak boven je hoofd een belangrijke stap is naar een beter leven, biedt LET US CHANGE een veertigtal huisjes aan voor de meest kwetsbaren in de maatschappij. Ze zorgen ervoor dat zieken voorzien worden van medicatie, dat er voldoende gezonde maaltijden zijn en dat kinderen naar school kunnen. In totaal worden zo ongeveer 170 mensen begeleid door LET US CHANGE.

          Hoe steunen?

       Bezoek de website https://www.letuschange.net/ en leer nog meer over deze unieke organisatie. Via de website ontdek je ook de verschillende manieren waarop jij LET US CHANGE kan steunen. Of koop je outfit bij AWASH en Awash doneert 2 euro aan LET US CHANGE.