Gastblogger

Gastblog : Hoe je je goed voorbereid op de babysitter.

Gastblog : Hoe je je goed voorbereid op de babysitter.

Komt de babysitter binnenkort voor het eerst langs? Wij begrijpen dat het spannend is om je kind voor het eerst achter te laten bij iemand anders dan je familie! Gelukkig geeft Babysits je enkele tips, om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de eerste keer dat de babysitter komt. Op deze manier hoef je je over de voorbereidingen in ieder geval geen zorgen te maken!Schrijf je contactgegevens op

Verlaat nooit het huis zonder je contactgegevens door te hebben gegeven aan de babysitter. Het is het makkelijkst om dit op een papiertje te schrijven en deze bijvoorbeeld op de koelkast te hangen. Zo weet de babysitter in elk geval wie hij of zij moet contacteren, mocht er wat gebeuren. Belangrijke telefoonnummers zijn die van jou en/of je partner, het nummer van de buren en wellicht een andere contactpersoon zoals je ouders. Wanneer je kind een allergie heeft, of bepaalde medicatie nodig heeft, kun je dit ook toevoegen aan het lijstje.

Bereid je kind voor
Niet alleen is het belangrijk om jezelf voor te bereiden voor de babysitter, maar het zorgt voor meer rust als je ook je kind goed voorbereid. Laat je kind van tevoren weten dat de babysitter voor een paar uurtjes komt en dat zij een hele leuke dag gaan hebben samen. Door het zo positief mogelijk te houden, zal het ‘afscheid’ wat minder erg zijn voor je kind en is de kans kleiner dat er tranen zullen vallen.

Leg extra kleding klaar.

Kinderen blijven kinderen en de kans is groot dat de kledij niet de gehele dag schoon blijft. Dat is natuurlijk ook helemaal niet erg! Maar mocht de kledij tijdens de babysitafspraak heel vies zijn geworden, omdat je kindje in de blubber is gevallen of heeft geknoeid, dan is het fijn voor de babysitter om te weten waar de schone kledij ligt. Zorg er daarom dan ook altijd voor dat je een setje nieuwe kledij neerlegt.

Gaat de babysitter naar de speeltuin met je kindje? Dan is comfortabele kledij altijd het fijnst voor de kinderen. Zo kunnen ze lekker ravotten en spelen met de babysitter, zonder dat hun kledij in de weg zit. Dit setje is bijvoorbeeld heel comfortabel voor de kleintjes.

 

Het lievelings…

Ik denk dat we dit allemaal wel hebben gehad toen we zelf nog jong waren... een lievelingsknuffel of dekentje. En wat een drama was het als je ouders dit niet mee hadden genomen op reis! Het lievelings-object is als een heilige graal voor je kinderen. Vergeet dan ook niet te vertellen aan de babysitter waar dit object zich bevindt, zodat wanneer je kindje bijvoorbeeld een huilbui krijgt, de babysitter hem of haar makkelijk kan troosten met de lievelingsknuffel!

Haal wat eten in huis
Het is altijd fijn als je wat lekkere snacks in huis haalt voor de babysitter. Zorg er altijd voor dat de babysitter weet wat hij of zij mag eten tijdens het babysitten en natuurlijk wat je kindje wel of niet mag eten. Op deze manier voorkom je misverstanden.


Leg alle benodigdheden klaar
Is je kindje nog niet zindelijk of is hij of zij net aan het leren om op het potje te gaan? Geef dit dan aan, zodat de babysitter hier rekening mee kan houden. Leg de luiers en andere benodigdheden alvast klaar en vergeet hiernaast ook de speen en het flesje drinken niet klaar te leggen. Door dit allemaal alvast voor te bereiden, is het voor de babysitter een stuk makkelijker om alles te vinden.

Geef een house tour

Wanneer de babysitter arriveert, is het erg fijn als je hem of haar een tour geeft door je huis. Op deze manier weet de babysitter alles te vinden en het is gelijk een echte ijsbreker! Natuurlijk hoef je niet heel je huis te laten zien, maar geef wel aan waar het toilet te vinden is, de kamer van je kind, de woonkamer en keuken natuurlijk.

Door deze tips te volgen ben je helemaal voorbereid op de eerste keer dat de babysitter komt! Ben je nog op zoek naar een babysitter aan huis? Via Babysits kun je gemakkelijk en snel een betrouwbare babysitters, nannies en onthaalouders in je buurt vinden! Neem snel een kijkje bij Babysits, het online babysit platform van België!

Soraya van Nieuwaal, Marketing manager in België, https://www.babysits.be