Online ondernemen

Benieuwd naar het onstaan van Awash? Lees dan zeker verder.

Benieuwd naar het onstaan van Awash? Lees dan zeker verder.

Ik naaide al een aantal jaar en maakte vooral kleding en accessoires voor mezelf, kleding al dan niet als kadootje voor kindjes van familie en vrienden. Na een tijdje kreeg ik ook bestellingen van vrienden van vrienden of van vrienden van familie. . In 2014 kwam onze Ethiopische adoptiezoon na een lange procedure eindelijk thuis. Zijn kleerkast bestond voor ¾ uit handgemaakte kleertjes door mezelf. Dat vond ik de max.

Het idee rijpte meer en meer dat het fantastisch zou zijn om met mijn passie iets te gaan doen. Ook mensen uit mijn omgeving gaven deze feedback. Awash ontstond als een wilde droom. Maar stilaan kreeg mijn droom meer vorm en kleur en heerlijke patronen. Intussen staat Awash voor ecologische, hippe, Belgische kinderkleding in knotsgekke prints voor kinderen tussen 0 en 10 jaar.

Awash dat is dus Ellen Spanhove, een ambitieuze single mom , dol op kinderkleren en vooral op haar zoontje Yonatan en zijn 2 pleegbroertjes

5 jaar geleden was ik dus op zoek naar een naam voor mijn kinderkledingmerk en liet ik me inspireren door Yonatan zijn geboorteplek: de Ethiopische stad Awash.

In een stad dichtbij Awash - het geboortedorp van mijn Ethiopische zoon - richtte de Leuvense Johan de vzw Let Us Change op. Zijn tehuizen bieden een veilige, warme thuis aan kinderen zonder kansen. Maar LUC steunt ook gevangeniskinderen, kwetsbare gezinnen in de regio en het zet kansarme mensen aan het werk. Sinds mei 2020 gaat er per aankoop bij Awash 2 euro naar deze vzw.

De skill die ervoor zorgde dat ik mijn businessidee kon bedenken en mijn onderneming kon lanceren , was dat ik kon naaien, een doorzetter ben en niet vies ben van een uitdaging. Voor de rest had ik er enorm veel zin in, ik weet wat ik wil en ga er dan ook voor. Dat ondernemen niet zonder slag of stoot gaat , daar ging ik van uit. Maar moeilijk gaat ook en uit je fouten kan je leren. En opgeven staat niet in mijn woordenboek. Voor alles is er wel een oplossing met tijd en boterhammen. Ondernemen is het podium pakken en je goesting doen, niets moet.

Persoonlijk geholpen worden door een mama, dat is super toch? Awash begrijpt niet alleen haar klanten, we zijn onze klanten. Oprecht, snel en met passie helpt Awash haar klanten verder. Elke werkdag staat Awash klaar om elke mogelijke vraag te beantwoorden via facebook of e-mail.

De meeste kleertjes zijn gedesigned om te matchen, zodat talrijke combinaties mogelijk zijn. Een ideale basis om een mini garderobe te creëren. De collecties worden elk seizoen vernieuwd met nieuwe kleurrijke stoffen en hippe prints, die telkens opnieuw combineerbaar zijn met de stukken uit de voorgaande collecties. Op die manier zorgt Awash voor een duurzame collectie die kan doorgegeven worden aan de volgende mini’s en draagt Awash haar steentje bij aan een beter wereld.