Algemeen

Awash gebruikt duurzame materialen

Awash gebruikt duurzame materialen

Wist je dat al de kledij gemaakt is uit biologische materialen met een GOTS-keurmerk of OEKO-TEX 100?

Awash hecht zeer veel waarde aan duurzaamheid

Ik wil de natuur en omgeving zo goed mogelijk beschermen en op deze manier een steentje bijdragen aan een beter leefmilieu. Dit is een proces van lange adem en wordt doorgetrokken in alle facetten van de productie. Alles start met mijn ecostoffen die gebruikt worden om de kleertjes te maken. Er worden geen chemische middelen gebruikt waardoor de stoffen veilig zijn voor jou en je kinderen.

GOTS versus OEKO- TEX

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijk en sociaal verantwoord geproduceerd textiel. De belangrijkste regels voor dit keurmerk zijn:

  • Geen gebruik van pesticiden
  • Minder verbruik van water en energie
  • Minder uitstoot van broeikasgassen
  • Geen gebruik van gevaarlijke chemicaliën
  • Goede werkomstandigheden arbeiders: verbod kinderarbeid, veilige en hygiënische werkomgeving, enzovoort.

OEKO-TEX 100 is een gezondheidskeurmerk voor textiel waarbij textiel getest wordt op schadelijke stoffen (kleurstoffen en bestrijdingsmiddelen).

GOTS en OEKO-TEX 100 zijn dus beide keurmerken die iets zeggen over hoe een stof geproduceerd is. Daar waar OEKO-TEX zich focust op de schadelijke stoffen in het eindproduct, gaat GOTS kijken naar het hele productieproces van begin tot eind. Al onze gebruikte materialen zijn samengesteld uit 95% biologisch katoen (GOTS) en 5% elastaan.

Shop onze duurzame kleding https://www.awash.be/onze-collectie