Algemene voorwaarden

Awash is een hip, speels, vrolijk en duurzaam kinderkledingmerk waar een hartverwarmend verhaal achter schuilgaat.

Alle kleding wordt met de hand gemaakt en de kleurrijke prints kan je op talloze manieren combineren. Met ons merk steunen we ook de lokale bevolking in Ethiopië.

Algemene Voorwaarden van Awash, gevestigd te Doorselaar.
Versie geldig vanaf 1 februari 2018.

Prijzen

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Voor de gevolgen van druk- en zetfouten aanvaardt Awash geen aansprakelijkheid.

Alle prijzen op de website zijn in euro, inclusief 21% BTW en exclusief verzendkosten. Bij de verwerking van een bestelling worden de gepaste verzendkosten aangerekend.

Awash heeft het recht te allen tijde de prijzen aan te passen.

Aanbiedingen zijn slechts geldig zolang de voorraad strekt en gedurende de daarvoor aangegeven periode.

Afprijzingen die doorgevoerd worden na aankoop, geven geen recht op terugbetaling van het prijsverschil.

Verzendkosten

Voor verzending binnen België gelden deze tarieven:

 • 6 € ongeacht het gewicht
 • gratis bij een aankoop vanaf 60€

Voor verzending naar Nederland gelden deze tarieven:

 • 6 € ongeacht het gewicht
 • gratis verzending vanaf € 70,00

Voor verzending buiten België en Nederland berekent Awash de verzendingskost.

Betaling

De koper kan bij Awash veilig betalen. De betaling komt rechtstreeks bij Awash binnen en het order kan meteen worden verwerkt.

Na betaling ontvangt de koper per e-mail een bevestiging dat de bestelprocedure succesvol is afgerond. Het is dus belangrijk dat het e-mailadres juist ingevoerd wordt.

Je kan op verschillende manieren betalen:

 • via overschrijving op rekeningnummer BE 09 0017 8560 1157 (BIC: KREDBEBB) op naam van Awash met vermelding van het factuurnummer
 • via pay.be (Bancontact, Maestro)
 • cash bij afhaling. Gelieve dan door te geven wanneer je de bestelling zou ophalen via mail aan ellen@awash.be of via telefoon 0495/88.37.01

Orderbevestiging

Als je je bestelling plaatst via e-mail of via de webshop ontvang je steeds een bevestigingsmail met volgende gegevens:

 • je contactgegevens
 • bestelde producten, prijs en verzendkosten
 • het totaalbedrag incl. BTW
 • een bestelnummer

Levering

Nadat Awash je betaling heeft ontvangen, wordt de bestelling geleverd binnen de drie (3) weken. Indien de levertijd langer is, houdt Awash je op de hoogte. Natuurlijk doen wij altijd ons uiterste best om de bestelling zo snel mogelijk te versturen.

Awash is niet verantwoordelijk voor laattijdige leveringen die het gevolg zijn van stakingen, onverwachte sluitingsdagen of drukke perioden bij bpost.

De genoemde levertijden zijn een indicatie en gelden niet als fatale termijn. Overschrijding van levertijden geven de koper geen recht op schadevergoedingen en/of het annuleren van het order.
Levering vindt plaats zolang de voorraad strekt.

Schade en aansprakelijkheid

Onze artikelen worden altijd zorgvuldig ingepakt en gecontroleerd voor de bestelling wordt verzonden. Awash is niet aansprakelijk voor beschadiging aan je bestelling door de postbezorger.
Controleer bij ontvangst het pakket op beschadiging die tijdens het transport kan ontstaan zijn. Weiger de levering indien het pakket beschadiging vertoont of vermeld dit op de afleveringsbon.
Indien er schade is gelieve ons te verwittigen binnen de drie (3) werkdagen.

Eigendomsvoorbehoud

De artikelen blijven eigendom van Awash tot het volledige factuurbedrag is voldaan.

Retourzendingen/ruilen

Awash doet er alles aan om een perfect product te leveren en de koper de correcte informatie over de artikelen te geven op www.awash.be.

Mocht een artikel desondanks niet aan de verwachting voldoen, dan kan het geruild of geretourneerd worden. Retourkosten zijn altijd voor eigen rekening van de koper.

Om een artikel te ruilen of te retourneren dien je binnen de veertien (14) dagen een e-mail te sturen naar madebyawash@gmail.com met daarin de informatie over het te ruilen/retourneren artikel:

 • factuurnummer
 • artikelnaam
 • aankoopdatum
 • je bankgegevens
 • reden van de omruiling/retourzending

De artikelen moeten per omgaande, maar uiterlijk binnen de veertien (14) werkdagen na ontvangst van de bestelling op het bezorgadres, aan Awash geretourneerd zijn. De artikelen moeten in originele staat van verzending zijn, ongewassen, voorzien van aangehechte labels en in originele verpakking.

Awash accepteert uitsluitend retourzendingen die voldoen aan de hierboven beschreven voorwaarden. Na ontvangst van de retourzending, verstuurt Awash de koper daarvan een bevestiging via e-mail.

Na ontvangst en nazicht van je zending, stort Awash het verschuldigde bedrag binnen vijf (5) werkdagen terug op de door jou opgegeven rekening. Let op: reeds geleverde diensten met name verzendingskosten en/of andere worden niet terugbetaald.

Bewaar te allen tijde het verzendbewijs van de retourzending tot je de retourbevestiging van Awash hebt ontvangen. Mocht de retourzending zoekraken, dan heeft Awash een bewijs van verzending nodig om eventueel over te gaan tot een schadevergoeding.

Wil je een artikel ruilen voor een andere maat, een andere kleur of een ander artikel, plaats dan een nieuwe bestelling in onze webshop. Kies vervolgens voor de betaaloptie: 'overschrijving' en vermeld bij de opmerkingen: 'bestelling + retour' met vermelding van het factuurnummer waarop de retour betrekking heeft. De nieuwe bestelling wordt dan verstuurd van zodra Awash de retour ontving en het eventuele verschil in prijs betaald werd door de koper.

Retouradres

Awash
Doorselaardorp 102

9160 Lokeren (Doorslaar)

Annulatie van je bestelling

Iedere bestelling kan, zonder aanbetaling van een boete en zonder opgave van redenen, mits nog niet verzonden, binnen de 24 uur nadat de bestelling werd geplaatst, worden geannuleerd. Hiervoor dien je het contactformulier in te vullen. Awash bevestigt de orderannulatie per e-mail. Indien de betaling van de geannuleerde bestelling reeds is voldaan, restitueert Awash het betaalde bedrag uiterlijk binnen vijf (5) dagen.

Indien de bestelling reeds is verstuurd, moet de retourprocedure worden gevolgd.

Garantie en conformiteit

De inhoud van deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. De artikelen in deze webwinkel worden zo duidelijk mogelijk en waarheidsgetrouw afgebeeld en omschreven. De kleuren van de afbeeldingen op de website kunnen ten gevolge van beeldschermkwaliteit enigszins afwijken van de echte kleuren van de producten. De koper kan hieraan geen rechten ontlenen. Awash kan niet uitsluiten dat bepaalde informatie niet juist en/of onvolledig is. Awash is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste of onvolledige informatie op de website.

Zoals opgelegd door de wettelijke bepalingen geldt voor onze producten ook een wettelijke garantie. Indien een product niet voldoet aan de overeenkomst dient de koper de verkoper hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen.
De eventuele vergoeding hiervoor kan nooit groter zijn dan het gefactureerde, door de koper betaalde bedrag. Gewoonlijke of normale slijtage, onopzettelijke of opzettelijke veranderingen toegebracht door de koper aan het product, het niet kunnen voorleggen van een factuur of geldend betaalbewijs en diverse nalatigheden zijn uitdrukkelijke maar daarom niet limitatieve uitzonderingen op het voorvermelde garantiestelsel.

Klachten

Awash doet er alles aan om een perfect product te leveren. Mocht een kledingstuk desondanks niet aan de verwachtingen voldoen, dan moet de koper dit binnen de vijf (5) werkdagen na ontvangst van de bestelling melden via ons contactformulier. Awash probeert het probleem zo spoedig mogelijk en in overleg met de koper oplossen. Om de afhandeling van de klacht soepel te laten verlopen, verzoekt Awash de aanwijzingen strikt op te volgen.

De portokosten voor het retourneren van een artikel met een klacht komen altijd voor rekening van de koper.

Belangrijk is dat de kleding die gekocht werd bij Awash, altijd wordt gewassen volgens de wasvoorschriften in het kledingstuk. Indien de kleding is of wordt gewassen volgens een afwijkende methode, zal de klacht te allen tijde ongegrond worden verklaard.

Auteursrechten

Alle foto's en teksten op deze site zijn het exclusieve eigendom van Awash en zijn beschermd op grond van internationale copyrightwetten. De foto's op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder de uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Awash is het niet toegestaan om deze foto's te kopiëren, te downloaden, te reproduceren, te manipuleren, op te slaan in een te downloaden formaat, te projecteren, uit te zenden, te wijzigen, te gebruiken of openbaar te maken op welke wijze dan ook zonder de betaling, vergoeding of een regeling daarvan. Gebruik van een beeld als basis voor een ander fotografische concept, verhaalconcept of afbeelding is een schending van het auteursrecht.

Privacy

Je privégegevens worden alleen gebruikt voor de afhandeling van de bestelling, eventuele marketingdoeleinden en het onderhouden van de klantrelatie. Ze worden nooit aan derden ter beschikking gesteld.

Overmacht

In geval van overmacht heeft Awash het recht om, naar eigen keuze, de uitvoering van de bestelling op te schorten, dan wel de bestelling te annuleren. Awash stelt de betrokken koper zo spoedig mogelijk op de hoogte hiervan. Awash is nimmer gehouden tot het betalen van enigerlei schadevergoeding aan de koper, mits dit in de gegeven omstandigheden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zou zijn.

Diversen

Awash heeft het recht de Algemene Voorwaarden te allen tijde te wijzigen of aan te vullen.

Vragen

Vragen kunnen gesteld worden door gebruik te maken van het contactformulier of door contact op te nemen via e-mail: ellen@awash.be